Disputen


Disputen binnen U.S.V. TwintigTwintig

Het is mogelijk om je aan te sluiten bij één van de disputen binnen de vereniging: VIVIDA en FLIP Hieronder kun je informatie lezen over dit damesdispuut.

VIVIDA is een damesdispuut en bestaat uit een hechte groep meiden die instaan voor actie, vriendschap en betrokkenheid. De meiden van VIVIDA komen elke maand zo'n twee keer samen op de donderdag om te eten en borrelen en één keer in het weekend voor een dagactiviteit, zoals bootje varen, een middagje schilderen of zelfs het bijwonen van een thuiswedstrijd van FC Utrecht. Daarnaast worden er door het dispuutsbestuur ook jaarlijkse activiteiten zoals diners en een dispuutsweekend georganiseerd.

VIVIDA heeft op dit moment twaalf leden en bestaat uit een diverse mix van jaarclubs en -lichtingen. Elk jaar verwelkomt VIVIDA een klein aantal nieuwe leden. De werving vindt in januari plaats, gelijktijdig met eventuele andere, nieuwe disputen van U.S.V. TwintigTwintig. Wil je meer informatie over VIVIDA of disputen in het algemeen? Spreek het dispuutsbestuur (Nina, Floor, Lisa en/of Marit) aan op de borrels of stuur een dm!

Foto_VIVIDA.jpg

FLIP is een sportgerelateerd gezelligheidsdispuut voor meiden die het studentenleven een beetje willen balanceren. Ons dispuut trekt spontane, nuchtere en actieve (in sportieve & enthousiaste zin) leden die willen bijdragen aan een betrokken vriendinnengroep, bestaande uit zoveel mogelijk verschillende jaarclubs en -lagen. FLIP eet/borrelt twee keer per maand samen en heeft eens per maand een sportgerelateerd activiteit. Denk aan een sportklasje, maar ook een avondje bowlen of een sportwedstrijd toeschouwen. Daarnaast willen we samen met onze leden bouwen aan nieuwe tradities, zoals een zeilweekend!

Foto_FLIP.jpg

Dispuutsvorming

Het is mogelijk om een dispuut op te richten binnen U.S.V. TwintigTwintig. Dit wordt gedaan door in groepjes van 2 tot 4 leden een dispuutsvoorstel te schrijven; deze leden worden het dispuutsbestuur van het jaar 2024/2025. Wat er precies in dit voorstel moet staan, is hieronder te vinden. In december zullen de dispuutsvoorstellen gepresenteerd worden aan de leden en het bestuur. Leden kunnen dan stemmen op het dispuut dat zij het leukste vinden en waar zij het meeste vertrouwen in hebben. Het bestuur neemt deze stemmen mee in hun beslissing. In het jaar 2024/2025 zullen er maximaal 2 disputen opgericht worden. Elk dispuut moet uniek zijn. We willen niet gelijk te veel disputen oprichten, omdat we de leden van volgend jaar en de jaren daarna ook de kans willen bieden om een dispuut op te richten. Nadat de disputen van 2024/2025 zijn gekozen, kunnen er dispuutsborrels georganiseerd worden door de dispuutsbesturen. Deze borrels mogen niet georganiseerd worden op dinsdagavond en donderdagavond wanneer er iets gepland staat vanuit de vereniging. Via de dispuutsborrels kunnen de dispuutsbesturen kijken wie zij dit jaar willen uitnodigen om lid te worden van het dispuut. De disputen worden daarna definitief gevormd. Een dispuut mag in 2024/2025 maximaal 12 leden hebben, zo is er in de komende jaren kans om door te groeien. We willen aanmoedigen om eerste- en tweedejaars, en natuurlijk jaarclubs te mengen in disputen.

Dispuutsvoorstel

Het dispuutsvoorstel is een document van 1 à 2 kantjes dat geschreven wordt door 2 tot 4 leden. In dit document moeten in elk geval de volgende dingen naar voren komen:

- Dispuutsnaam
- Dispuutslogo
- Dispuutskleuren
- Wie zijn er welkom bij het dispuut?
- Hoe onderscheidt het dispuut zich van andere disputen? / Wat is er uniek aan het dispuut?
- Wat is de visie van het dispuut?
- Hebben jullie al bepaalde tradities voor ogen?
- Hoe groot wil je het dispuut laten worden? Hoeveel mensen mogen er jaarlijks lid worden van het dispuut?
- Hoe vaak en op welke dag(en) komt het dispuut samen? (Met uitzondering van de dinsdag en de meeste donderdagen)
- Waar komt het dispuut samen?
- Wat voegt het dispuut toe aan U.S.V. TwintigTwintig?

Hoe gedetailleerder je dispuutsvoorstel, hoe beter! Denk goed na over je plannen en de haalbaarheid hiervan. Kijk ook waar vraag naar is onder de leden binnen de vereniging en waar je nieuwe leden mee zou kunnen werven! Het concept van dispuutsvoorstel mag maximaal 1 keer worden gestuurd naar de commissaris intern (bestuur@usvtwintigtwintig.nl) voor feedback. Je kan het hierna aanpassen en verbeteren. Daarna wordt het dispuutsvoorstel definitief. De deadline is 1 april 2025. De presentaties zijn 15 april 2025. Vanaf 21 april 2025 kunnen de kennismakingsborrels georganiseerd worden.

Onze sponsoren